Update van de website

afbeelding van Frank

Beste vrienden,
Bij de voorlaatste update stelde ik vast dat één module, van het Content Management System waarop de site gebouwd is, een fout heeft veroorzaakt. Bij de laatste update van de software, bleven 27 updates van de database hangen om wille van die fout terwijl de software wel werd vervangen, zoals u en ik kunnen raden zal dit rare effecten kunnen veroorzaken.

Nergens stond aangegeven dat die problemen zou kunnen veroorzaken. Ik voer het eerste deel van de update uit, hierbij wordt de software vervangen door een nieuwe versie. Dan komt een tweede deel waarbij de databank wordt aangepast aan de nieuwe software. Dit deel wou niet werken omdat die eiste dat de database de tekst zou opslaan in een ander formaat.

Vroeger was er ascii, die kende 127 tekens A-Z,a-z, 0-9 enw at tekens zoals , ; : " ' enz...
Door de verspreiding van het internet was deze tekenset al snel te klein was kwam er een uitbreiding van 256 tekens maar dit was ook niet genoeg want er ontstonden versie voor romaanse talen, slavische talen, ... en dit was dus ook niet de oplossing omdat één getal meerdere tekens kon zijn afhakelijk van de tekenset. Dan ontstond UTF-8 en daarin zouden alle tekens ter wereld moeten kunnen, zowal ons alfabet als het Arabische, het Chinese, ... Maar ook dit was onvoldoende en ontstonden er weer varianten. Nu wou dus één van die onderdelen bij de update dat de database in UTF-8MB4 werd geplaatst, maar de provider ondersteunt dat niet, ik heb gezocht in de FAQ's, de 3 niveau's van de helpdesk aan de lijn gehad tot de database administrator.
Omdat een stap terug gaan niet lukte heb ik besloten de website volledig opnieuw te creëren, ik moet dus alle inhoud opnieuw overzetten, elke afbeelding opnieuw uploaden, alle teksten kan ik overnemen uit een copy van de database.  Maar dit is een enorm werk.

Momenteel werk de website, maar er blijven problemen, de laatst toegevoegde artikels moet ik nog terug toevoegen.
Maar ik zal de backup opnieuw moeten terugzetten omdat de problemen blijven aanhouden.
Ik hoop tegen eind september de vernieuwde website online te krijgen.Ik heb een vrij groot probleem gehad met de update van de website. Die bestaat uit verschillende onderdelen die elk verantwoordelijk zijn een een bepaald aspect van de site. 27 van die onderdelen moesten een update hebben en