Eindelijk vooruitgang

afbeelding van Frank

In augustus heb ik nog wat aan mijn baan kunnen werken. Eerst heb ik de poten onder de centrale "bakken" van mijn station verstevigd.

20150303_212605_0_0.jpg

Ik heb een plank toegevoegd om mijn Intellibox op te plaatsen. De Intellibox en de voeding voor de loconet verstelbare pootjes onder de poten van de bakkenzijn met molex connectors verbonden met de bakken zodat de plank met de Intellibox kan worden weggenomen wanneer dat nodig zou zijn. De twee centrale bakken zijn vast met elkaar verbonden met schroeven en staan op drie paar poten. De poten heb ik voorzien van verstelbare voeten.
De verstelbare voetjes zelf zijn resten van BESTÅ kasten van Ikea. Ik heb eerst in de poot een gat geboord van 9mm en dan heb ik de inslagmoeren ingeslagen. Om er voor te vorgen dat de inslagmoeren goed bleven zitten heb ik nog een druppel patex montagekit toegevoerd. De inslagmoeren vond ik het goedkoopst in een doos van 100 op bax-shop.nl.

 

 

 

De bakken links en rechts van de centale bakken hebben slechts één paar poten. Om er voor te zorgen dat de bakken steun hebben zolang ze niet aan elkaar vast geschroefd zijn heb ik plankjes voorzien boven aan de poten. Momenteel heb ik de plankjes aan de buitenzijde van de poten bevestigd. Achteraf bekeken had ik ze beter aan de binnenzijde vast bevestigd omdat dat voor meer stabiliteit zorgt. Wanneer de bak nu één centimeter verschuift steunt deze nog slechts op één steun, waarschijnlijk dat deze dan kantelen en het landschap beschadigen. Dit moet ik dus herstellen voor ik mijn stations nogmaals verplaats.

 

 

 

Vervolgens heb ik de sturing van mijn baan afgewerkt. Ik werk met loconet modules van Hans Deloof.

Alles werkte op de baan werkte tot ik mijn baan terug naar de zolder verplaatste. Een onbeschermde Viessmann-motion "motor" afbrak. Nu moet ik op zoek naar een alternatief voor de Viessmann motor. Dit was weer een les, scherm delicate delen van het landschap af voor de verplaatsing.

Mijn landschap is voor zeker 80% bijna klaar. Ik moet nog enkele verkeersborden plaatsen, een naambord op het station. Hier en daar nog een detail aanbregen zoals een kat, konijn, een vogeltje, hier en daar wat zwerfvuil. Ik heb nog twee fietsers van bicyc-led die ik op de straat wil plaatsen. Voor ik ze kan plaatsen heb ik nog werk aan één van de twee fietsen, ik moet de linkerhelft van het stuur vervangen. Toen ik de fieters kocht had ik ze een uurtje op de eetkamer tafel laten liggen, toe ik ze wou wegbergen bleek dat mijn kat de vrouw en de helft van het stuur had opgepeuzeld. De kat had reeds een voorgeschiedenis wat betreft het oppeuzelen van modelbouw attributen. Boompjes, armseinen, verlichtingspalen zijn ooit allemaal al gesneuveld. Op de hoofdstraat die de spoorweg kruist (de B69) ga ik nog een file auto's plaatsen, mijn dorp noemt immers Immerstau. Ik hoop dit alles te kunnen realizeren tegen eind augustus (voor de zekerheid plaats ik er maar geen jaartal bij).

De gallerij met foto's van mijn station vind u hier.

Adres: 
België
BE