Mijn station "Immerstau"

afbeelding van Frank

Dit is een eerste deel over de bouw van mijn eigen baan. Door rug en nekpijn heb ik de bouw van mijn droombaan moeten staken. Ik had reeds een stoomlokomotievendepot van 4,2 op 1,6m (breedte punt) gebouwd. Maar dan kreeg ik die hernia in mijn nek en ging er dan een wissels stuk. Door de nekpijn kon ik de wissel niet meer vervangen. Tijd ging voorbij en alles bleef zoals het was.

Op een goed moment las ik in een MIBA spezial iets over fremo module banen en ik dacht "dit lijkt me wel wat". Ik rij wel met wisselspanning maar ik kan het ceoncept gebruiken. Een baan van 50 cm breedt als iets stuk is neem je die module en je kan ze eenvoudig op een tafel leggen, op de zijkant draaien zodat de onderzijde bereikbaar is zonder dat ik op mijn rug moet liggen onder een tafel. Ik ben dan één module gaan bouwen om de techniek een uit te testen gelijktijdig was het ook een experiment in een aantal technieken van landschapsbouw.

Ik bouwde en zag dat het me beviel. Ik heb fouten gemaakt en er dingen uit geleerd. Dan maak ik een extra module waarbij ik de vorige fouten probeer te vermijden zodat ik nieuwe fouten maak en weer opnieuw leer.  

Gallery Images: 
Adres: 
Immerstau, fictief dorpje
Bahnhofstrasse
Duitsland
DE